Gillar du Twilight-böckerna? Älskar du att försvinna in i smöriga kärlekshistorier? Har du en grej för vampyrer? Då har vi ett supertips till dig!
 
Alla själars natt (2011) av Deborah Harkness handlar om Diana Bishop. Hon är häxa, men det vill hon inte låtsas om eller veta av, och därför blev hon istället forskare. Hon arbetar med sin studie på Bodleian Library i Oxford när hon hittar ett gammalt, förhäxat manuskript. Det är många som vill åt det; häxor, vampyrer, demoner, men bara Diana som kan röra det. Snart kan hon inte hålla magin borta från sitt liv längre då förföljelsen från de som vill åt manuskriptet börjar bli farlig. Hon möter vampyren Matthew och de blir motvilligt kära i varandra. Vampyrer och häxor är av naturen fiender, men världen ställs nu på ända. 
 
 
 
Jag har själv läst boken och skäms lite för hur mycket jag gillade den! Jag har vanligtvis en stark motvilja för liknande romantik och märkliga kvinnosyn, men Alla själars natt är för spännande för att lägga ifrån sig.
 
På engelska heter boken A Discovery of Witches, och en tvåa finns ute under titeln Shadow of NightI juli ska den tredje och avslutande delen, The Book of Life, komma ut och jag kan knappt vänta!
 
 
Bildkälla: 1, 2 & 3
Boktips,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej